Проєкт UHBDP профінансує українських аграріїв ще на 20 млн грн

18 червня 2021, 15:55 3759

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) продовжує свою роботу з підтримки малих та середніх виробників плодоовочевої продукції. А це означає, що виробники овочів, фруктів, ягід та меду півдня України і далі отримуватимуть консультативну та фінансову підтримку.

Про це під час прес-конференції повідомив менеджер UHBDP Дмитро Ніколаєв.

«До 31 березня 2022 року проект додатково підтримає клієнтів за різними програмами на суму близько 20 млн грн і зосередиться на роботі відразу за декількома напрямками. Насамперед, це ознайомлення фермерів із законодавством щодо ринку землі, який відкривається 01 липня 2021 року. Також допомога і ознайомлення фермерів та кооперативів щодо запровадження сертифікації згідно принципів системи HAСCP», — розповідає Дмитро Ніколаєв.

За його словами, також передбачається виділення грантів фермерам, фермерським групам, кооперативам та МСП на відновлення після COVID-19. Окремо буде проводитись надання грантів ветеранам АТО на підтримку ветеранів АТО, їхніх родин та овдовілих жінок загиблих ветеранів АТО. Крім того, проєктом UHBDP передбачається розробка та впровадження навчальної та торговельної онлайн-платформи.

«У 2020-2021 роках UHBDP спрямував свої зусилля на роботу з групами виробників та кооперативами, які утворились самостійно або за підтримки спеціалістів проекту. Зараз проект супроводжує 96 груп виробників, а це майже 800 осіб із 4-х областей. Для них UHBDP розробив спеціальну грантову програму, метою якої є подолання економічних наслідків COVID-19», — зазначає Дмитро Ніколаєв.
Наразі вже 16 груп виробників отримали фінансування в сумі 5,52 млн грн, крім того, грантову допомогу отримали 4 групи ветеранів АТО, які займаються агробізнесом, та критичні підприємства, які єднають малих виробників та ринки збуту.

Загалом під час дії UHBDP фінансову підтримку отримали 2 785 клієнтів на загальну суму 43,25 млн грн.


Для довідки: Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, співфінансується та реалізується Менонітською Асоціацією Економічного Розвитку (MEDA). Проект вже восьмий рік активно працює з виробниками фруктів, ягід, овочів, меду та горіхів півдня України. За 7 років роботи UHBDP більше 48 тис. аграріїв в основному з південних областей України (Одеської, Миколаївської, Херсонської та Запорізької) стали учасниками Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) і отримали доступ до нових знань та фінансових ресурсів.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua