За нарахуванням дотацій Волинь посідає друге місце в Україні

23 листопада 2021, 12:02 2393

Агровиробники Волинської області активно користуються усіма напрямками державної підтримки.

Про це AgroPortal.ua повідомив начальник Управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко.

Станом на 10 листопада 2021 р. понад 200 агровиробників різних форм власності отримали державну підтримку в сумі більше 80 млн грн.

«Найбільше коштів отримано за напрямком часткової компенсації за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами — 91 підприємство отримало 43,5 млн грн», — уточнив він.

Також компенсовано вартість закупленої сільськогосподарської техніки та обладнання 87 суб’єктам господарювання у сумі 17,4 млн грн.

22 суб’єктам господарювання виплачено більше 13 млн грн спеціальної бюджетної дотації за приріст поголів’я корів власного відтворення.

Спеціальної бюджетної дотації за утримання корів усіх напрямів продуктивності виплачено більше 5 млн грн 44 фермерським та сімейним фермерським господарствам за утримання 1188 корів.

«За сумою нарахованої дотації та кількістю одержувачів Волинь займає друге місце серед областей України», — акцентують в управлінні.

N.B. #ІндексАПК. Соуси та пасти, або Чим живе агросектор Волині

Спеціальна бюджетна дотація за наявні бджолосім’ї виплачена у сумі 3,1 млн грн для 10 юридичних осіб та 877 ФОПів і фізичних осіб — пасічників.

На часткову компенсацію витрат за придбання садивного матеріалу плодово-ягідних культур, спорудження шпалери та встановлення краплинного зрошення шість суб’єктів господарювання подали документи на суму 5,2 млн грн.

За напрямком «Бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар)» 53 новоствореними фермерськими господарствами подано документів на 4,5 млн грн.

Окрім того, дотація за утримання кіз, козематок, ярок, вівцематок нарахована 5 господарствам на загальну суму 388,2 тис. грн.

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 № 1102 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам», у поточному році 3 фермерські господарства перемогли в конкурсі для отримання фінансової підтримки на поворотній основі, через Укрдержфонд підтримки фермерських господарств і отримають 1055 тис грн.

«Оскільки прийом документів для отримання державної підтримки триває, суми коштів та кількість одержувачів будуть змінюватись», — підсумували в управлінні.


Ірина Кравченко, AgroPortal.ua