На розвиток сироваріння на Рівненщині та Волині виділили 20 млн грн

30 березня 2021, 19:00 3675

Міністерство розвитку громад та територій України надало 20 млн грн держпідтримки на розвиток сироваріння на Рівненщині та Волині.

Як повідомляє міністерство, проєкт від Козинської громади цього року став одним із переможців конкурсного відбору серед проєктів регіонального розвитку. Козинська та ще 11 невеликих громад з Рівненщини та Волині об'єднались і будуть виготовляти молочну продукцію та сири.

«Впевнений, що такий проєкт дасть поштовх для розвитку регіону. І згодом зможе розширитись і на інші області. Головна його користь — люди отримають роботу, утримання худоби не буде збитковим, припиниться занепад сільського господарства», — зазначає заступник міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря.

Проєкт реалізовуватиметься протягом 2 років. За цей час місцеві жителі отримають консультації щодо виготовлення сирів та подальшого просування своєї продукції, будуть придбані добрива та травосуміші, підготовлені та засіяні пасовища, буде придбаний трактор та інше обладнання для заготовки кормів, населення отримає обладнання для доїння корів, буде придбано обладнання для сироварні, облаштовані свердловини для водопостачання тощо.