Мінфін запустив спільну з ЄІБ програму кредитування аграріїв

17 листопада 2020, 14:49 2389

Міністерство фінансів розпочало реалізацію кредитної програми для малих та середніх підприємств аграрного сектору в рамках спільного з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) проекту «Основний кредит для аграрної галузі — Україна».

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

«Проект спрямований на розширення доступу агропідприємств до доступного фінансування через банківське кредитування, зокрема на комплексну підтримку ланцюгів створення доданої вартості в аграрній галузі, а саме переробка зернових та олійно-жирових культур, а також рибне господарство та аквакультура», — йдеться у повідомленні.

Проект реалізується через низку комерційних банків, відібраними та погодженими спільно з ЄІБ, що дає можливість спрямувати кредитні коштів на привабливих умовах для аграріїв. На сьогодні реалізація Проекту перебуває в активній фазі та узгоджені перші кредитні угоди банків-учасників.

«Розвиток малого та середнього бізнесу в аграрному секторі має велике значення для підвищення конкурентоспроможності економіки України та її стійкого зростання, а також для нарощування експорту агропродукції українських виробників, впровадженню найкращих доступних європейських технологій та методів управління. Міністерство фінансів України активно працює над підвищенням ефективності державної підтримки фермерів і кошти Європейського інвестиційного банку допоможуть створити необхідне джерело їхньої сталої підтримки через банківське кредитування», — зазначив заступник міністра фінансів Олександр Кава.


Для довідки: з вересня 2019 року триває відбір банків для участі у спільному проекті України та Європейського інвестиційного банку «Основний кредит для аграрної галузі — Україна». Додаткову інформацію щодо участі у проекті можна отримати звернувшись за тел. (044-24) 7-89-65 та на сайті Мінфіну.