Кабмін удосконалив механізм надання дотацій за кредитами

16 вересня 2021, 09:55 2368

Кабінет міністрів України на засіданні 15 вересня прийняв постанову «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів».

Про це йдетсья у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства.

Так, прийнятий урядом Порядок передбачає удосконалення механізму надання суб»єктам господарювання фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів для ефективного та цільового використання бюджетних коштів.

Згідно прийнятої постанови продовжено термін подання уповноваженими банками до Мінагрополітики реєстрів компенсаційних виплат за листопад — грудень минулого року до 25 жовтня поточного року.

Відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 29 квітня 2015 р. № 300, компенсація надається позичальникам за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування коротко-, середньо- та довгостроковими кредитами.