Держпідтримка: названо програму, за якою аграрії отримують найбільше

21 листопада 2021, 09:00 3082

Однією з ключових програм підтримки для агропродовольчого комплексу є часткова компенсація вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва.

Про це йдеться в «Огляді державної підтримки в АПК України», підготовленому Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з Центром досліджень продовольства та землекористування Київської школи економіки.

«Минулого року саме за цією програмою агровиробники отримали найбільший обсяг підтримки — понад 1 млрд грн. Цього року очікується, що за виділеними обсягом програма буде у ТОП-3», — зазначив керівник Центру досліджень продовольства та землекористування KSE Олег Нів'євський, говориться у повідомленні Київської школи економіки.

Експерт нагадав, що основними бенефіціарами програми є сільськогосподарські виробники, які можуть отримати 25% компенсації від вартості придбаної техніки за умов, якщо ця техніка внесена до відповідного наказу Міністерства економіки України.

«В регіональному розрізі найбільше сукупної підтримки за програмою отримали сільгоспвиробники Полтавської, Запорізької, Сумської, Київської та Харківської областей. Ці області також лідирують за обсягами виробництва сільгосппродукції у гривневому еквіваленті (за винятком Запорізької області)», — уточнюється в огляді.