Держпідтримка аграріїв Луганщини зросла у 4 рази

20 жовтня 2021, 11:56 2447

Аграрії Луганської області за 9 місяців 2021 р. області отримали допомоги від держави на суму 320,6 млн грн, що більше минулого року у 2,3 рази та у 4 рази перевищує рівень 2019 року.

Про це AgroPortal.ua розповіла в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Луганської облдержадміністрації Любов Безкоровайна.

Також вона нагадала, що загалом цього року на підтримку сільського господарства в державному бюджеті закладено 4,5 млрд грн.

«Луганщина завжди була територією ризикованого землеробства через складні погодно-кліматичних умови. Тому сьогодні, коли сільське господарство є провідною галуззю економіки, області необхідно максимально залучити державну підтримку на збільшення виробництва, кількості робочих місць та підвищення якості продукції», — вважає в.о. директора Департаменту АПР.

N.B. #ІндексАПК. Попри окуповані території Луганщина збирає рекордний врожай

Найбільш популярними серед аграріїв напрямками держпідтримки є часткова компенсація вартості сільгосптехніки, дотація за бджолосім’ї та програма «Доступні кредити 5-7-9 %».

«Ефективність програм державної підтримки не можна оцінювати математично — за кількістю вибраних коштів, вона проявиться у показниках галузі — зростання урожайності зернових та технічних культур, оновлення машино-тракторного парку, модернізація переробних підприємств тощо», — підсумувала Любов Безкоровайна.


Ірина Кравченко, AgroPortal.ua