Названо джерела фінансування для невеликих агровиробників

04 жовтня 2021, 13:11 2055

Важлива підтримка українських виробників, особливо представників малого та середнього бізнесу, тому що вони соціально відповідальні та наповнюють місцеві бюджети.

Про це сказав народний депутат України, голова Міжфракційного депутатського об'єднання «Депутатська аграрна Рада» Андрій Богданець під час конференції Access2Finance.

«Один працівник на полі створює до 15 робочих місць в ланцюгу доданої вартості в економіці України. Додана вартість, переробка — це те, що дозволить наповнити бюджет України», — зазначає Андрій Богданець.

Він додає, що для підтримки виробників аграрної продукції готується та впроваджується низка законопроєктів. Зокрема, Закон №4046 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств», який за європейською практикою передбачає підтримку молодих фермерів до 35 років.

«Це передбачає додаткове фінансування з державного бюджету і, сподіваюсь, протидіятиме міграції людей із сіл за кордон та сприятиме створенню робочих місць. Це хороша ініціатива, особливо якщо дивитися в розрізі західних областей», — вважає Андрій Богданець.

Народний депутат України також згадав про зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт №6099, який покликаний підтримати вітчизняного виробника за допомогою публічних закупівель. За словами Андрія Богданця, це допоможе стимулювати розвиток економіки України та виробництво вітчизняних товарів.

Він додав, що цікавою ініціативою, яку планується розвивати, є гастротуризм і підтримка малих крафтових виробників в Україні. Не виключено, що наступного року крафтові виробники можуть бути дотичними до держфінансування для розвитку їхнього бізнесу. 

«Також є кредити міжнародних фінансових організацій, де доступні ресурси близько 22 млрд грн, Державний фонд стартапів, який виділяє близько 50 млн грн на нові розробки», — зазначає Андрій Богданець.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua