Аграрії розраховують отримати від інвестнянь $363 млн

03 квітня 2021, 08:00 3413

Агропідприємства на отримання державної підтримки інвестиційних проєктів у відповідності до Закону «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями» вже подали заявки на суму $363 млн.

Про це повідомив виконавчий директор державної установи «Офіс із залучення та підтримки інвестицій» (Ukraine Invest) Сергій Цівкач під час семінару «Від теорії до практики: закон про «інвестнянь» та можливості для агро».
«Подані проєкти пов’язані з глибокою переробкою кукурудзи, тваринництвом та хлібопекарською промисловістю. Загалом до нас уже звернулися компанії з різних галузей, які зацікавлені в отриманні такої підтримки, на загальну суму $970 млн», — зазначає Сергій Цівкач.

За його словами, зараз ведеться робота над розробкою системи підзаконних актів до Закону «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями». Для цього в уряду є 6 місяців, тобто до 13 серпня має відбутися затвердження системи підзаконних актів і виписана система подання і критерії оцінки допустимості надання такої державної підтримки інвестиційних проєктів.

«Моя особиста позиція полягає в тому, що повинна бути публічна робоча група, яка обговорюватиме розробку підзаконних актів. Така платформа є вкрай важливою, адже ми повинні створити систему, яка є дружньою для бізнесу», — вважає Сергій Цівкач.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua