За боротьбу з корупцією в земельній сфері візьметься НАЗК

19 жовтня 2021, 09:17 2208

Мінагрополітики й Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру підписали Меморандум про співпрацю з Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК).

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

За словами міністра аграрної політики та продовольства України Романа Лещенка, учасники меморандуму аналізуватимуть нормативно-правові акти у сфері земельних відносин, при необхідності розроблятимуть зміни, щоб усунути корупціогенні фактори.

«Важливою частиною меморандуму є План заходів щодо мінімізації корупційних ризиків у діяльності Держгеокадастру. Це чіткий план, в якому прописані конкретні завдання та дати їх виконання. Зокрема, підвищення якості ведення Державного земельного кадастру», — зазначив Міністр.

Перший заступник Голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко зазначив, що значно продуктивніше боротися не з наслідками корупційних проявів, а викорінювати причини й умови для корупції. Саме на це орієнтований меморандум.

«Земельна реформа — одна з найскладніших реформ останнього часу, адже вона буквально перебудовує всі правові процеси. Під час таких колосальних змін у системі виникає багато корупційних ризиків. Ця співпраця має стати точкою опори для партнерів у боротьбі з корупцією у земельній сфері та продовжити наші напрацювання», — зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.