В Україні виростили рекордний тризуб

08 липня 2021, 19:00 6560

До 30-річного ювілею незалежності України на полігоні аграрних інновацій кукурудзою висіяли малий державний герб, який офіційно став найбільшим тризубом зі всіх коли-небудь створених у такий спосіб. 8 липня на Digital Field зареєстрували рекорд.

«Понад 400 тис. рослин кукурудзи утворили цей тризуб. Можливо, це найбільша державна символіка з будь-коли створених. У цьому тризубі поєднано багато важливого для нас: любов до України, синергію людей — об’єднавшись, ми завжди здатні на більше, інноваційні рішення, бо ж саме сучасні підходи роблять бізнес ефективним, і, звісно, нашу філософію. Для нас агробізнес — це мистецтво. І як немає двох абсолютно однакових витворів, так не може бути й двох однакових полів — кожне потребує індивідуальних рішень», — наголосив СЕО AgriLab Ярослав Бойко.

Малий Державний герб України було висіяно на полігоні площею близько 6 га. Розмір безпосередньо герба становить 245,3*138 м — на сьогодні це офіційно найбільша державна символіка, створена посівом сільгоспкультури.

«Попередній рекорд у цій категорії зафіксовано в Скадовську 2017 року — герб, утворений із рису з чорним листям у посіві рису з зеленим, розміром 24,7*16,4 м. Тризуб на полігоні Digital Field суттєво його перевершив — довжина 245,3, ширина — 138 м. Це вражаючі параметри. Компанія AgriLab представила сьогодні досягнення всієї України — найбільший герб, висіяний посівом кукурудзи. Вітаю з рекордом!» — відзначила очільниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Загальні габарити композиції (герб з написом) становлять: довжина 275, ширина 195 м.

Технічним реалізатором цього видовища стала компанія Precision Planting, що надала сівалку, оснащену системами точного висіву для досягнення очікуваного результату, та забезпечила належний супровід в процесі технологічної операції.

«Для посіву ділянки з гербом ми використали демонстраційну сівалку Precision Planting, яку зібрали власними силами в Україні. Рама та баки для рідких добрив — українського виробництва, а все інше висівне обладнання — від Precision Planting. Сівалка обладнана практично всіма рішеннями, які сьогодні доступні аграріям: висівні апарати з електроприводом, система автономного довантаження секцій, електричне рішення для автоматичного регулювання робочої глибини, технологія для внесення рідких добрив тощо. Ці технології вже активно впроваджуються агровиробниками. Я радий, що в нас вийшло — є рекорд!», — зазначив регіональний представник Precision Planting Сергій Демко.

Понад 400 тис. рослин, які утворили герб, — це гібрид ЛГ 31377 від компанії Limagrain.

«Це дуже потужний гібрид в плані врожайності та стійкості до стресів. На українському ринку він перебуває 3-й рік і за цей час дуже добре себе зарекомендував: урожайність доходила до 17-18 т/га. При цьому ЛГ31377 властива стійкість до більшості хвороб, а також несприятливих погодних умов: спеки, холоду та браку вологи. Ми впевнені, що за цим гібридом велике майбутнє, саме тому запропонували його для рекордного гербу. Я радий, що разом із партнерами в цьому проєкті ми продемонстрували інноваційність українського агробізнесу», — підкреслив директор із маркетингу компанії Limagrain Ukraine Олександр Астраханцев.

За систему захисту цього масштабного проєкту відповідала компанія LNZ Group. Відповідно до їхніх рекомендацій було реалізовано систему захисту бренду DEFENDA.

«Мені дуже приємно бути поряд із передовими представниками аграрного ринку України. Компанія LNZ і торгова марка DEFENDA™ додали свою часточку науки і знань для того, щоб ця картина, цей рекорд, були дійсно повними. Захист DEFENDA™ добре впорався з поставленою задачею. Тож націлюємось на активну участь у подальших рекордах», — наголосив менеджер із розвитку агротехнологій Північно-Східного бізнес-регіону LNZ Group Віталій Брашован.


Для довідки: Digital Field — перший в Україні онлайн-демополігон аграрних інновацій, створений за ініціативою AgriLab у 2020 році. Це дослідницький проєкт, спрямований на пошук шляхів оптимізації собівартості виробництва та збільшення врожайності за допомогою сучасних технологій. У 2021 році у межах проєкту закладено 12 демополігонів із різними технологіями посіву, системами живлення та захисту культур.