Презентовано відеоролик про українське органічне виробництво

27 листопада 2018, 19:00 2703

В Києві презентували перший офіційний відеоролик про український органічний сектор Organic in Ukraine. Відеоматеріал створений ТОВ «План С» за запитом представників бізнесу органічного сектору та ініційований Міністерством аграрної політики та продовольства.

Про це повідомляє кореспондент AgroPortal.ua.

Також у рамках проекту «Розвиток органічного руху в Україні» ініціативу підтримав державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO).

«Цього року ми завершуємо 10-річний проект з підтримки розвитку органічного виробництва в Україні. Ми дуже задоволені результатами, які маємо. Сьогодні ми вже не встигаємо за Міністерством аграрної політики та продовольства України, і це по-справжньому надихає нас», — зазначає заступник директора Швейцарського бюро співробітництва Посольства Швейцарії в Україні Віктор Шуткевич.

За його словами, останні два роки проект «Розвиток органічного руху в Україні» був сконцентрований на двох напрямках — внутрішній ринок і молочна органічна продукція та експорт.

«Можу сказати, що за останні три роки на полицях магазинів кількість органічної продукції збільшилася втричі. Експортна орієнтація ринку також позитивна, але не вистачає декількох моментів. Перш за все — доданої вартості. Зростання відбувається за рахунок помітного покращення якості продукції, але немає переробки, і ми в найближчі роки плануємо звернути увагу саме на це. Адже присутність української органічної продукції на світових ринках має відбуватися не лише за рахунок сировини, а й переробки», — наголошує Віктор Шуткевич.

Директор ТОВ «План С» Люк Шеньє, який брав участь у створенні відеоролику, родом із Канади з фермерської родини.

«Для мене велика честь бути причетним до створення презентаційного ролику, який представляє весь органічний сектор України. Насправді я побачив велику схожість між українським органічним виробництвом і тим, що є в Канаді», — зазначає Люк Шеньє.

За словами творчої команди, що працювала над створенням відеоролика, він насамперед демонструватиме імідж України як виробника органічної продукції з великим потенціалом.

На міжнародній виставці BIOFACH-2019 український органічний сектор вперше буде представлено офіційним відеоматеріалом Organic in Ukraine.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua