Уряд спростив оренду землі з водним об'єктом

11 червня 2021, 11:13 4140

Кабінет Міністрів України 2 червня 2021 р. затвердив типовий договір оренди землі в комплексі з розташованим на ній водним об'єктом.

Рішення прийнято на виконання Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення порядку передачі в оренду водних об'єктів у комплексі з земельними ділянками», повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

«Це дає можливість одночасно оформити оренду штучної водойми — ставка чи водосховища, земельної ділянки під водоймою та під прибережною захисною смугою чи гідротехнічною спорудою», — зазначають у міністерстві.

Типовий договір спрощує процедуру оформлення. Прогнозується, що це збільшить кількість орендарів та надходження додаткових коштів до місцевих бюджетів. Відтепер:

- укладатиметься один договір замість двох — на штучну водойму, земельну ділянку під водоймою та під прибережною захисною смугою чи гідротехнічною спорудою;

- типовий договір враховує інтереси інших водокористувачів, які здійснюють спецводокористування, та забороняє орендарям перешкоджати їхній діяльності;

- орендар повинен здійснювати заходи з охорони та поліпшення екологічного стану водного об'єкта та дотримуватися встановлених режимів роботи.