Оприлюднено для обговорення проєкт наказу про обов'язкове маркування латиницею

08 травня 2020, 12:31 2216

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 28 квітня 2020 р. опублікувало до громадського обговорення проєкт наказу «Про внесення зміни до пункту 1 Правил застосування одиниць вимірювання і написання назв та позначень одиниць вимірювання і символів величин».

Про це йдеться у повідомленні асоціації «Український клуб аграрного бізнесу».

«На сьогодні у суб'єктів господарювання виникають запитання щодо визначення мови, якою необхідно позначати одиниці вимірювання на маркуванні продукції, а також послідовності їх написання», — пояснюють експерти.

Так, проєктом наказу передбачено, що на маркуванні продукції обов'язково позначаються одиниці вимірювання з використанням літер латинського/грецького алфавіту, а також українського алфавіту, якщо їх нанесення передбачене законодавством. При цьому суб'єкт господарювання самостійно приймає рішення щодо послідовності написання позначень одиниць вимірювання.

УКАБ очікує на якнайшвидше прийняття проєкту наказу, адже суб'єкти господарювання повинні керуватися остаточною редакцією вимог, які висуваються до маркування, аби мати змогу спланувати свою бізнес-діяльність та вчасно завершити процес перезатвердження всіх етикеток на продукцію, яка є в обігу на території України, до вказаного в наказі граничного терміну — 1 січня 2021 р.