На проїзд із Польщі до України чекають близько 2,5 тис. вантажівок

17 листопада 2023, 15:35 1741

Кількість транспортних засобів, які чекають на перетин кордону з Польщі в Україну, останні кілька днів тримається на рівні 2400-2500.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрій Демченко, пише «Інтерфакс-Україна».

Він зазначив, що станом на ранок п’ятниці, 17 листопада, на українсько-польському кордоні на виїзді з Польщі в напрямку трьох пунктів пропуску — «Ягодин Дорогуськ», «Краківець Корчова», «Рава-Руська Гребенне» — перебувають приблизно 2400 вантажних транспортних засобів.

«На жаль, блокування руху для вантажівок на трьох напрямках триває з 6 листопада. Станом на ранок на території Польщі в напрямку виїзду з цієї країни в Україну перебувають близько 2400 вантажних транспортних засобів. Найбільше — навпроти пункту пропуску «Ягодин» — це 1100 вантажних транспортних засобів, решта — у напрямку ПП «Краківець» і «Рава-Руська», — повідомив він в ефірі телемарафону.

Речник зазначив, що за годину учасники страйку пропускають по кілька транспортних засобів у всіх напрямках.

«Єдиний більш-менш інтенсивний рух ми відзначаємо на ПП «Краківець», коли вантажівки їдуть з України до Польщі», — сказав Демченко.

Він додав, що перевізники обирають для себе й інші маршрути.

«Вже кілька днів ми спостерігаємо скупчення вантажівок і навпроти пункту пропуску «Шегині». Там перебувають близько 1100 вантажівок», — повідомили в Держприкордонслужбі.