Ліссітса став амбасадором ООН зі сталого розвитку

07 червня 2021, 17:46 2569

Президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» та генеральний директор агрокомпанії ІМК Алекс Ліссітса став Амбасадором економічного напряму діяльності Глобального договору ООН в Україні.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Алекс Ліссітса зазначив, що впровадження сучасних екологічних стандартів на кшталт Green Deal та перехід на вуглецево-нейтральне сільське господарство — це сьогодення і для українських сільськогосподарських товаровиробників.

«Усім аграріям — холдингам, середнім за розмірами, малим фермерам, одноосібникам — доведеться повністю переглянути своє бачення щодо ролі сільського господарства у збереженні навколишнього середовища», — впевнений він.

Йдеться і про ефективне використання та збереження вологи, і про повний перегляд підходів до обробітку ґрунту, і про виважене ставлення до використання ЗЗР та добрив, зокрема, внесення лише якісних оригінальних препаратів, тощо.

«Якщо говорити про тваринництво, то більшість молока, яловичини і свинини виробляється в господарствах населення, де абсолютно неконтрольованим є забій худоби, і потрібно запроваджувати норми, які контролюватимуть це, а не понад 10 років їх лише обговорювати», — пояснює Алекс Ліссітса.

Проблем вистачає, констатує він. Та українці, коли говорять про сталий розвиток, зазвичай перекладають відповідальність на усіх, але не на себе: на державу, на бізнес, на експертів. А майбутнє, як ніколи, потребує об'єднання зусиль і усвідомлення, що від кожного українця залежить сталий розвиток нашої держави.

«Я свій вибір зробив. Відсьогодні — Амбасадор економічного напряму діяльності Глобального договору ООН в Україні. Докладатиму максимум зусиль на вирішення ключових викликів у створенні сприятливого середовища для розвитку та ведення прозорого бізнесу та модернізації економіки країни», — пісдумував Алекс Ліссітса.