КСУ розглядає земельне питання. Аграрії сподіваються на здоровий глузд

02 листопада 2020, 12:39 2432

Велика палата Конституційного Суду сьогодні о 12:00 продовжила розгляд справи в закритій частині пленарного засідання за поданням 46 народних депутатів про офіційне тлумачення норм Конституції, що стосуються права власності на землю.

Про це повідомляє прес-служба КСУ.

Президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса на своїй сторінці у Facebook не виключив, що є запитання до того, як приймалися закони, але підкреслив, що вирішення цього питання давно назріло.

«КСУ є частиною нашого суспільства і не може не турбуватися про те, куди рухатися далі країні. Та відміна земельної реформи знову занурить не лише агропродовольчий сектор, а й усю країну в хаос. Це перекреслить величезну роботу над тими законопроєктами, які були напрацьовані та узгоджені з усіма учасниками ринку і які ще у роботі», — говорить експерт.

За його словами, «це перекреслить майбутнє бажаючих продати земельну ділянку, а також сприятиме подальшій тінізації земельного ринку».

«Хочеться вірити, що КСУ не втратить рештки глузду і підтримає ту земельну реформу, яка особисто мені не дуже подобається, і більшості учасникам ринку не подобається. Але її потрібно підтримати задля того, щоб сільськогосподарський бізнес, увесь без виключення, працював у правовому полі», — резюмував Алекс Ліссітса.