Індія визнала українське зерно вільним від метилброміду

15 листопада 2023, 09:52 2018

Міністерство сільського господарства і добробуту фермерів Індії включило Україну до переліку країн, які не обробляють зернові фумігантами з діючою речовиною метилбромід (СН3Br).

Про це говориться у повідомленні Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, яка отримала інформацію від Посольства України в Республіці Індія.

«Це, як наслідок, дозволяє звільнити вітчизняних експортерів від сплати передбачених місцевим законодавством додаткових платежів (пені) та експортувати зернові вантажі за умови проведення знезараження препаратами на основі фосфіду алюмінію», — зазначили у відомстві. 

У Держпродспоживслужбі зазначили, що ввезення до Республіки Індія українських зернових було значно ускладнене за рахунок наявності обов’язкових вимог індійської сторони щодо фумігації препаратами з діючою речовиною метилбромід (СН3Br). З 2016 року щорічно посольство, міністерства, відомства та профільні асоціації, що опікуються питанням знезараження і експорту зернових за підтримки ФАО, проводили низку заходів щодо лібералізації ввезення українського зерна в частині надання можливості проводити фумігацію препаратами на основі фосфіну (PH3) без сплати додаткових платежів (пені).