Держпродспожислужба разом з СБУ боротиметься з контрабандою ветпрепаратів

26 грудня 2020, 10:58 4988

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів планує активно співпрацювати зі Службою безпеки України щодо контрабанди ветеринарних препаратів.

Про це йшла мова в ході онлайн-зустрічі голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької з представниками Асоціації виробників і дистриб'юторів ветеринарних препаратів та кормових добавок, йдеться у повідомленні відомства.

Під час заходу обговорювались ключові питання узгодження форм співпраці сторін, проблеми ринку ветеринарних препаратів, зокрема, мова йшла про «тіньовий» сегмент ринку ветпрепаратів в Україні та його наслідки для галузі, тваринництва і держави у цілому.

Так, Владислава Магалецька наголосила на своїй чіткій позиції щодо неприпустимості присутності фальсифікату на українському ринку та запевнила, що Держпродспоживслужба буде робити все задля підтримки українського виробника.

«Ми всіляко будемо підтримувати наших виробників, особливо у їх виведенні на закордонні ринки. А щодо фактів контрабанди, Держпродспоживслужба буде активно співпрацювати зі Службою безпеки України за цими напрямками. Реакція буде жорсткою та беззаперечною», — наголосила вона.

Крім того, Владислава Магалецька виступила за відкритий діалог та попросила надати конкретні факти щодо обігу незареєстрованої ветеринарної продукції задля подальшого з'ясування та відповідної реакції з боку служби.

Окрему увагу приділили допомозі у виведенні вітчизняної продукції на закордонні ринки та підтримці вітчизняних виробників при перереєстрації препаратів, що вже були на ринку. Не оминули й питання обмежень реєстрації імпортних препаратів.

Також було проговорено оновлення нормативно-правової бази, у тому числі системи реєстрації препаратів.