Дергеокадастр погрожує санкціями підрядникам, які не встигли провести інвентаризацію землі

08 вересня 2020, 13:26 2594

Переможці тендерів на проведення державної інвентаризації земель в Україні не можуть виконати взяті на себе зобов'язання.

Про це повідомив голова Державної служби геодезії, картографії і кадастру Роман Лещенко на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що під час зустрічі з керівництвом Держгеокадастру 7 вересня, значна частина підрядників визнали, що до 21 вересня не зможуть завершити інвентаризацію земель сільськогосподарського призначення.

«Після оцінки реального стану справ, за результатами зустрічі 31 липння, маємо тільки 1 область де завершена інвентаризація. Державне підприємство «Центр державного земельного кадастру» завершило інвентаризацію земель сільського призначення у Тернопільській області», — констатував Роман Лещенко.

За його даними, до 21 вересня, з високою ймовірністю, будуть завершені роботи ще по 7 областям: Київська — ДП «Центр державного земельного кадастру», Миколаївська — ДП «Центр державного земельного кадастру», Луганська — ДП «Центр державного земельного кадастру», Чернігівська — ТОВ «Київзем», Закарпатська — ТОВ «Центр проектів», Івано-Франківська — ТОВ «Ренесанс Груп», Черкаська — ТОВ «Юнекс консалтінг».

«Як бачимо, половина областей, де матимемо вчасний результат, — це робота держпідприємства, а от у приватних виконавців чомусь виникають проблеми. Більше місяця тому вони взяли на себе зобов'язання завершити роботи до 21 вересня 2020 г., уклали додаткові угоди. Держгеокадастр пішов на зустріч, розуміючи ситуацію, що склалася у зв'язку з пандемією COVID-19.

Умови договорів не виконані, а це означає, що ми маємо прийняти рішення — застосовувати передбачені договорами санкції, чи, якщо на те є об'єктивні причини, продовжувати терміни виконання робіт. Це рішення буде прийнято найближчим часом», — підсумував голова Держгеокадастру.