Чиновницю із Мінагропроду «взяли» на хабарі

03 серпня 2016, 10:50 3357

Співробітники Служби безпеки України у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, викрили на хабарництві начальника одного з відділів Міністерства аграрної політики та продовольства.

Про це AgroPortal.ua стало відомо з інформації СБУ.

Відмічається, що чиновниця вимагала від підприємця $150 тис. за сприяння в забезпеченні перемоги у тендері на покупку дeржавного сільгосппідриємства. Майновий комплекс дeржактиву, який пeрeбуває в процeсі ліквідаціі за борги, знаходиться поблизу Харкова.

Співробітники спeцслужби спільно з Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою «взяли» чиновницю у столиці на службовій стоянці міністерства під час отримання всієї суми хабара.

Начальницю відділу затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Найближчим часом їй буде оголошено про підозру в скоєнні злочину. Триває досудове слідство.

Як написав на своїй сторінці в Facebook міністр аграрної політики і продовольства Тарас Кутовий, це переконує в тому, що оновлення команди неминуче.

«Всі порушники матимуть справу з правоохоронцями — це моя принципова позиція. Дякую НАБУ та СБУ за те, що дають людям з попередньої команди зрозуміти: я підтримую нульову толерантність до корупції. І буду всіляко сприяти, в тому числі і спільному проведенню очищення в міністерстві», — написав він.