Боротьба з «чорним» зерном дає бажані результати

14 листопада 2023, 13:19 4889

Український уряд вжив багато заходів для вирішення проблеми «чорного» зерна, що вже приносить бажані результати і дасть змогу аграріям скористатися пільговими фінансовими можливостями для ведення свого бізнесу.

Таку думку висловив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький у межах фермерського зльоту, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ми отримуємо багато звернень від аграріїв щодо »чорного« зерна та мотивування продажу (вирощеного врожаю. — Ред.). Думаю, вже всі відчули, що дуже багато робиться, щоб цього не було. Багато вже пішло, на щастя, таких продавців із ринку», — сказав він.

Висоцький відмовився називати компанії, що пішли з ринку та займалися скуповуванням зернових і олійних культур за готівкові кошти, додавши, що «всі вже чули, що вони не на ринку».

За інформацією заступника міністра, боротьба з «чорним» зерном — один із заходів повернення ринку в легальну площину. «Це також означає, що в аграріїв є більше можливостей продавати офіційно і за кращу ціну», — сказав Висоцький.

Крім того, він зауважив, що боротьба з тіньовим обігом зерна і недоотриманими фермерами заробітками має допомогти більшій кількості підприємств отримати пільгові кредити.