HORSCH: Strip-till став доступним для машин із шириною 3 метри

02 листопада 2020, 18:00 2830

HORSCH, завдяки численним запитам замовників, тепер випускає 3-метрову версію лінії машин Focus, що поєднує смуговий обробіток ґрунту (Strip-till) та сівбу, для роботи з меншими тракторами для невеликих господарств.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«З першого погляду помітно, що найочевиднішою різницею між триметровим Focus та його аналогами з більшою робочою шириною є сталевий бункер. Ємність бункера становить 3500 літрів з розподілом 60:40. Додатково доступний MiniDrill із бункером 400 літрів для внесення третього компонента. Для впевненої роботи агрегата зі швидкістю 10 км/год ми рекомендуємо трактор потужністю від 250 к.с.», — йдеться у повідомленні.

В компанії пояснюють, що системи Strip-till та No-till стають все більш важливими для сучасного землеробства і приваблюють все більше господарств — і це не лише через часту посуху. Смуговий обробіток ґрунту з одночасним внесенням добрив так само, як і точний висів, має багато агрономічних переваг, які стали очевидними за десять років досвіду роботи з машинами Focus:

- залишки попередніх культур гарантують збереження вологи в ґрунті;

- захист від ерозії завдяки органічним решткам на поверхні ґрунту;

- утворення гумусу;

- покращений водний баланс;

- підвищена активність дощових черв'яків за рахунок зменшеного обробітку ґрунту;

- залишки попередніх культур видаляються з посівного горизонту;

- відповідно покращується контакт насіння з ґрунтом;

- в посушливих умовах це призводить до кращої появи сходів.

«Основні характеристики лінії Focus включають: глибоке розпушування ґрунту з адресним внесенням добрив і точним висівом — одночасно, лише за один прохід. Машини Focus оснащені добре перевіреними компонентами сівалок та ґрунтообробних машин HORSCH. Таким чином, ви можете зменшити кількість проходів, захистити ґрунт і зберегти важливу вологу в ґрунті», — запевняють у компанії.

Першою зоною інструментів Focus є стійки TerraGrip, які гарантують глибоке розпушування ґрунту, а також цілеспрямоване внесення добрив під насіннєвими рядами для оптимального розвитку коренів.

Добрива можна розміщувати в одному або двох шарах ґрунту на різній глибині.

«Пожнивні рештки видаляються з області коренів, а вологий ґрунт транспортується в горизонт проростання, створюючи, таким чином, ідеальні умови для проростання насіння.

Колісний ущільнювач діаметром 100 см гарантує цілеспрямоване глибоке ущільнення та створює оптимальне насіннєве ложе перед сошниками. За ущільнювачем ідуть різні інструменти для вирівнювання, формування гребеня або подрібнення грудки — залежно від побажань клієнта», — уточнюють у компанії.

HORSCH підсумовує, що лінія Focus відома великим розмаїттям опцій для різних культур та умов. Це стосується і сошників. Для посіву в ґрунт з невеликою кількістю пожнивних решток рекомендується сошник TurboDisc, для посіву по великій кількості соломи — сошник TurboEdge. Сошники з індивідуальним прикочуючим колесом завжди ідеально пристосовуються до ґрунту та гарантують точне розміщення насіння.