BEDNAR представить на ринку оновлені культиватори

13 листопада 2021, 11:18 3032

Наступного року чеський виробник техніки BEDNAR представить дві нові моделі культиватора VERSATILL.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

«Існує три навісні моделі з робочою шириною від 4,05 до 5,85 м з маркуванням VERSATILL VN_L, а також напівпричіпні універсальні моделі VO_L з робочою шириною 6 і 7,5 м. VERSATILL означає «універсальний культиватор». Культиватори підходять для неглибокого обробітку стерні після збору врожаю, передпосівного обробітку, а також швидкого управління рослинними рештками, а саме провокування росту падалиці, обробітку бур'янів та покривних культур», — коментує виробник техніки.

Три нові моделі VN_L доступні для невеликих сільськогосподарських компаній.

VERSATILL VO_PROFI має лапи, розташовані в чотири ряди. Відстань між окремими стійками становить 15 см. Такі технічні параметри дозволяють агрегату досягти відмінного підрізання профілю ґрунту і перемішування з ним рослинних решток.

«Стандартне оснащення агрегатів VERSATILL VN_L включає стандартні стійки з пружинним захистом. Такі стійки підходять для більш легких типів ґрунтів і використання агрегату в якості передпосівного культиватора. Для універсального використання протягом усього року, зокрема для неглибокого стерньового обробітку, ми рекомендуємо обрати культиватор з посиленими подвійними пружинними стійками Heavy Duty. Стійки можуть бути оснащені долотами шириною 60 мм або лапами шириною 200 мм. Лапи підходять для механічного усунення бур'янів, падалиці або ж для формування посівного ложа. Обидва варіанти доступні в популярній версії LONG LIFE, оснащеній карбід-вольфрамовими наплавками, які більш зносостійкі й забезпечують набагато більшу довговічність», — розповідають у BEDNAR.

Додається, що доступні три типи задніх котків: пружинний коток, подвійний коток U-RING і подвійний трубчасто-планчастий коток. Крім стандартного обладнання, VERSATILL VN_L також може бути оснащений трирядною задньою штригельною бороною в поєднанні з двома або чотирма опорними колесами.

Агресивність напрямку штригельної борони механічно регулюється. Вона використовується при ранньому весняному обробітку ґрунту і корисна для його прогріву і закриття вологи або для механічного усунення бур’янів.