Інноваційна мікробіологічна обробка насіння кукурудзи може збільшити урожайність до 10%

18 листопада 2020, 13:48 2477

Випробування Indigo 30, проведене у партнерстві з агрохолдингом Agroprosperis, призвело до середнього приросту врожаю кукурудзи на рівні 425 кг з гектару. Значне збільшення маси, довжини та щільності коріння забезпечило сильний розвиток качанів кукурудзи в умовах водного стресу.

«Indigo 30 — це можливість для українських виробників кукурудзи значно підвищити прибутковість завдяки рентабельності інвестицій 4:1», — йдеться в повідомленні компанії Indigo.

Компанія Indigo Agriculture, що цілеспрямовано залучає можливості природи, щоб допомогти фермерам стало годувати планету, та агрохолдинг Agroprosperis опублікували значні покращення у показниках урожайності кукурудзи в результаті їхнього пробного партнерства з використанням Indigo 30 на кукурудзі у 2020 році. 

«Indigo 30 — це інноваційна мікробіологічна обробка насіння, що створена з метою стимулювати мікробну активність ґрунту, сприяти росту рослин та захищати рослину від посухового стресу. Вона містить штам бактерій Bacillus Simplex та ризобактерії, що стимулюють ріст», — розповідають у компанії.  

Дані, що були зібрані, проаналізовані та перевірені після збору врожаю, показали, що середні врожаї покращились на 425 кг (майже 5%) з гектара і досягли рівня +840 кг з гектара (понад 7,5%).

Випробування проводились у п’яти локаціях та двох кліматичних зонах: у Сумах (вологий континентальний клімат) та Харкові (помірний степовий клімат) протягом сезону вирощування кукурудзи у 2020 році. Покращення врожаю було досягнуто за рахунок збільшення маси, довжини та щільності коріння, що сприяло поліпшенню споживання води культурою. Як наслідок, у рослин, оброблених Indigo 30, спостерігалося значне збільшення кількості зерен.   

Ці результати також узгоджуються з випробуваннями, проведеними під час сезону кукурудзи 2019 року Департаментом екології України та Staphyt (однією з провідних організацій, що займається аграрно-науковими дослідженнями за контрактами). У цих випробуваннях середнє поліпшення показників урожайності становило від +253 кг (4,4%) до понад +940 кг (11%) з гектара.   

Останні результати випробувань виявили для українських виробників кукурудзи очевидну можливість підвищити у 2021 році свою прибутковість на 10% завдяки рентабельності інвестицій 4:1 з Indigo 30. Виробники кукурудзи, які використають Indigo 30 у наступному сезоні, також зможуть отримати переваги моделі оплати за приростом урожайності зі зменшеним або відсутнім авансовим платежем залежно від кількості оброблених гектарів. Така модель оплати також включає розподіл ризиків, коли за Indigo 30 не стягується плата, якщо підвищення врожайності складе менше 3%.

«Минулого сезону ми протестували засоби обробки Indigo на 50 га кукурудзи. Наш агроном відмітив покращення росту кореневої системи та розвитку качанів, і ми виміряли збільшення врожайності від +150 кг до +840 кг з гектара. Це цікава технологія, яку ми також зараз тестуємо на озимій пшениці», — каже головний агроном Agroprosperis Артем Меньшов. 

Керівник комерційного відділу Indigo Biologicals & Digital Agronomy в Європі Серджі Баррулл зазначив, що їхня мета — надати українським виробникам відмінні природні інновації, які допоможуть їм досягати значного покращення показників урожайності та здоров’я ґрунту, а також забезпечити відчутний ріст прибутку. «Ми дуже цінуємо можливість співпрацювати з Agroprosperis над цими випробуваннями та разом фактично довести, які результати Indigo 30 може забезпечити виробникам кукурудзи в Україні в складних умовах, а також чудову рентабельність інвестицій, яку ми пропонуємо для сезону кукурудзи в 2021 році. Зараз ми працюємо з партнерами, щоб у 2021 році запропонувати нашу мікробіологічну технологію і як попередньо оброблене насіння, і як можливість обробки в господарстві», — розповідає Серджі Баррулл. 

Дивіться результати Agroprosperis тут


Для довідки: Indigo Ag покращує прибутковість виробників, екологічну стійкість виробництва та здоров'я споживачів завдяки використанню природної мікробіології та цифрових технологій. Наукові відкриття та цифрові платформи компанії приносять користь десяткам тисяч виробників на території площею в мільйони акрів. Працюючи у системі постачання, Indigo Ag продовжує свою місію: залучення можливостей природи, щоб допомогти фермерам стало годувати планету. В 2019 році компанія Indigo Ag провела першу зустріч Beneficial Ag з метою зібрати зацікавлені сторони та об'єднати співтовариство виробників навколо думки, що сільське господарство може бути більш корисним для людей і планети. В тому ж році було засновано Indigo Carbon — програму, що платить виробникам за скорочення викидів у господарстві, зниження вуглекислого газу в атмосфері та поліпшення стану ґрунту. Компанія Indigo Ag, що у 2019 році посіла перше місце у рейтингу Disruptor 50 від CNBC, має штаб-квартиру в Бостоні (Массачусетс) з додатковими офісами в Мемфісі (Теннессі), Рісерч Траєнгл Парк (Північна Кароліна), Південній Америці та Базелі (Швейцарія).