Гібриди LNZ Group: гарний результат на бідних піщаних ґрунтах

23 листопада 2021, 10:12 1957

Компанія AgriLab Farming представила результати посівів соняшнику на 380 га та кукурудзи на 740 га піщаних ґрунтів на Чернігівщині. Насіння та систему захисту надавала компанія LNZ Group. Окрім цього, забезпечила фаховий агрономічний супровід.

Про це AgroPortal.ua розповіли представники компанії AgriLab Farming під час Дня поля.

По кукурудзі було представлено 4 гібриди бренду UNIVERSEED з ФАО від 220 до 310, а також гібрид бренду Legend (private label компанії LNZ Group).

На кукурудзі використовували систему захисту DEFENDA.

Віталій Брашован
Віталій Брашован

«Оскільки в господарстві застосовувались різні системи обробітку ґрунту, відповідно були й різні системи захисту, по кожному індивідуально. Вони включали як комбінований захист із внесенням ґрунтових гербіцидів і страховий у подальшому, так і виключно страховий. На полях, де застосовувався srip-till, після посіву вносили гліфосат, а потім працювали страховими гербіцидами», — розповів у коментарі для AgroPortal.ua менеджер із розвитку агротехнологій Північно-Східного регіону компанії LNZ Group Віталій Брашован.

На полях із передпосівним обробітком вносили ґрунтовий гербіцид і пізніше — страховий, там, де він був потрібний. Поля були чистими.

Збирання кукурудзи ще триває, зібрано близько половини посівів.

«Показники поки що вищі за заплановані (це 5 т/га в середньому), і є всі підстави вважати, що такими ж вони і залишаться», — відзначають в компанії AgriLab Farming.

Соняшник був посіяний на площі більше 300 га. Це насіння бренду Strube, для сульфотехнології, ексклюзив від компанії LNZ Group. Захист також був повністю від бренду DEFENDA: ґрунтовий, страховий і фунгіцидний.

«Початково ставилася планка 2 т/га на круг, оскільки ґрунти специфічні, піщані, крім того, на цих полях AgriLab працювала перший рік. І ці показники були досягнуті, таких результатів за один рік вдається досягти не кожному господарству. Ми це зробили», — підсумував Віталій Брашован.


Валентина Оврас, AgroPortal.ua