Аграріям розповіли, як врятувати посіви кукурудзи та соняшнику від шкідників

06 липня 2020, 10:40 2258

Достатній рівень вологи та підвищені температури літнього періоду вегетаційного сезону-2020 сприяють інтенсивному розвитку сільськогосподарських культур. Наразі перед аграріями України постає реальна загроза масового заселення посівів шкідниками. Тому щоб у таких умовах отримати запланований врожай, їм необхідно приділити цьому питанню достатньо уваги: адже, за даними ФАО, близько половини світового врожаю втрачається саме через шкідників.

Про це повідомляють спеціалісти агрономічного департаменту компанії UKRAVIT.

«Сьогодні в посівах кукурудзи відзначається поширення попелиць, триває літ стеблового кукурудзяного метелика та бавовникової совки; подекуди культуру пошкоджують гусениці стеблового та лучного метеликів, совок. У посівах соняшнику продовжують розвиватися та шкодити попелиці, клопи, совки, гусениці лучного метелика, а в посівах сої — чортополохівка, — відзначає керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець. — Тому щоб захистити свої поля від пошкоджень і забезпечити високі якісні та кількісні показники майбутнього врожаю, необхідно ретельно проводити моніторинг полів та, відповідно, своєчасно проводити інсектицидні обприскування».

Щоб захистити посіви соняшнику та кукурудзи від небезпечних шкідників та уникнути непродуктивних втрат майбутнього врожаю, Олександр Мигловець радить за появи шкідників і при перевищенні їх рівня ЕПШ застосувати інноваційний інсектицид контактно-системної дії Колібріс (тіаклоприд, 280 г/л + новалурон, 120 г/л). Завдяки комбінації двох діючих речовин із різних хімічних груп препарат забезпечує знищення шкідників на усіх стадіях розвитку та попереджає загрозу виникнення резистентності. Тіаклоприд впливає на нікотин-ацетилхолінові рецептори шкідників, що призводить до порушення у них передачі нервових імпульсів, при цьому забезпечується швидкий «нокаут-ефект» (конвульсії та параліч), внаслідок чого шкідники гинуть. Новалурон порушує біохімічні процеси утворення хітину — складової кутикули шкідників, що робить неможливим перехід личинок з однієї стадії в іншу і призводить до їх загибелі.

Колібріс контролює широкий спектр шкідників із рядів Lepidoptera (Лускокрилі), Coleoptera (Твердокрилі), Hоmоptera (Рівнокрилі) та Diptera (Двокрилі) та забезпечує одночасно швидкий «нокаут-ефект» і тривалий період захисної дії. Він є ефективним і надійним рішенням проти популяцій шкідників, стійких до піретроїдів і фосфорорганіки, й при цьому є безпечним для ентомофагів та запилювачів. Тож за потреби цілком може застосовуватися навіть у період цвітіння культур.