«Зеленим жнивам» в Астарті сприяла погода

22 липня 2021, 11:27 2167

ТОВ «Хмільницьке», що входить в структуру агропромхолдингу «Астарта», вже заготовило 85% зелених кормів.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці «Наша Астарта» у Facebook.

Як зазначається, підприємство вже провело два укоси багаторічних трав. Подрібнену зелену масу пресують і заклають у полімерні рукави.

«Зелені жнива — традиційно перші жнива у сезоні нашої агрофірми. Для тваринників правильна заготівля кормів безпосередньо впливає на надої та здоров«я корівок. У цьому процесі важливо вчасно вловити фазу бутонізації, аби скосити та закласти на зберігання корми при правильній вологості. Погодні умови цьогоріч були досить сприятливі і працівникам вдалося заготовити вже другий укіс сінажу», — розказала головний зоотехнік ТОВ «Хмільницьке» Ольга Зюзько.

Вона зазначила, що зараз триває заготівля сіна.

«Цьогоріч плануємо збільшення продуктивності тварин і валового виробництва молока, а також серйозно працюємо над якісними показниками молока, зберігаючи та примножуючи його «екстра» показники», — додала зоотехнік.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).