Володимир-Волинська птахофабрика запустила цех м'ясо-кісткового борошна

22 жовтня 2021, 15:39 3559

«Володимир-Волинська птахофабрика» 21 жовтня 2021 р. відкрила цех з виготовлення м'ясо-кісткового борошна.

Про це йдеться у повідомленні компанії на сторінці у Facebook.

Як зазначається, інвестиції у проєкт склали 700 млн грн (із запланованих 1,5 млрд грн).

«Обладнання для цеху ми закупляли в Нідерландах, Італії, Туреччині та США. Виробнича потужність його складає 11 т м'ясо-кісткового борошна за день. Вартість закупленого обладнання становила майже 50 млн грн, а всього цеху — понад 130 млн грн. Він в першу чергу буде переробляти рештки від власного виробництва та в повному об'ємі зможе запрацювати із запуском всього комплексу в цілому», — зазначили в компанії.

Цех виготовлення м'ясо-кісткового борошна дозволить переробляти рештки від виробництва, які до цього реалізовувалися як сировина на інші підприємства. Тепер продукція цеху буде реалізовуватися підприємствам з виготовлення кормів для тварин.

«Будівництво сучасного еомплексу переробки відбувається за європейськими стандартами. Це повне оснащення сучасним обладнанням світових виробників та надійна систему еко-безпеки за рахунок вторинної переробки виробничих відходів та наявності очисних споруд», — додали в компанії.


Для довідки: «Володимир-Волинська птахофабрика» займає близько 5% українського ринку курятини. Інфраструктура фабрики складається з 100 пташників, забійного цеху і комбікормового заводу. Голландський інвестиційний фонд Safedam став акціонером «Володимир-Волинської птахофабрики», викупивши 23,76% акцій підприємства. У 2017-2018 роках група інвестувала понад $ 1,5 млн в технологію, в обладнання, в розробку і просування бренду «Епікур».