Вілія трансформується у кооператив

22 квітня 2019, 08:00 4410

Група компаній «Вілія» планує об'єднати навколо себе агропідприємства і фермерів, а згодом трансформуватися у кооператив.

Про це заявив засновник групи компаній «Вілія» та керуючої компанії «Волинь-Зерно-Продукт» Євген Дудка в інтерв'ю Landlord.

Він зазначив, що прийняв для компанії стратегічне рішення: стале зростання з позиції регіонального лідера в аграрній галузі та розвиток глибини переробки первинної продукції рослинництва.

«Наша стратегія — зафіксувати 30 тис. га землі у власному обробітку, разом з тим розвиваючи нашу унікальну компетенцію — можливість надання повного комплексу ресурсу та послуг для потреб агровиробників, об'єднати навколо компанії агропідприємства та фермерів із загальним земельним масивом у 100 тис. га. Наша компанія, таким чином, стає своєрідним інтегратором між глобальними компаніями-постачальниками, такими як Syngenta, та малими і середніми агровиробниками», — пояснив Дудка.

За його словами, наступний якісний крок — залучити фермерів, аграрників до об'єднання як акціонерів елеваторної, логістичної інфраструктури і вже практично трансформуватися в кооператив.

«Проте, потрібен певний час — ще п'ять-десять років — для зміни ментальності людей та розвитку акціонерної культури, щоб вони були готові інвестувати власні гроші в загальну справу та віддати в управління комусь частину свого активу… Тож як найближча перспектива — у земельному масиві власного виробництва у 30 тис. га досягти лідерських показників дохідності одного гектара. Подальша — трансформація «Волинь-Зерно-Продукт» у справжній кооператив», — додав Дудка.