В освітній програмі Corteva візьмуть участь 1200 школярів

15 жовтня 2021, 11:16 3426

Компанія Corteva Agriscience завершила відбір учасників шкільних змагань з агробіології в рамках освітньо-грантової програми Scientibattle з метою сприяти популяризації агробіологічних наук серед школярів і школярок і розвитку їх потенціалу в сільському господарстві.

Про це йдеться у повідомленні компанії. 

Усього на програму Scientibattle офіційно зареєстровано 150 команд з 24 областей України. Кожна команда складається з восьми учнів та учениць 10-11 класів закладів загальної середньої освіти державних форм власності, які знаходяться на території населених пунктів розміром до 100 тис. осіб. Переможці розділять подарунковий фонд — обладнання для кабінетів хімії та біології, та отримають заохочувальні подарунки від Corteva Agriscience.

Наукові змагання будуть проходити у формі онлайн-вікторин, питання будуть сфокусовані на агробіологічних предметах та допоможуть розширити уявлення учнів та учениць про реалізацію власного потенціалу в сільськогосподарських науках. Шкільні змагання будуть відбуватися в два етапи. Спочатку змагатися між собою будуть по 50 команд в трьох регіонах:

- 20 жовтня 2021 року змагатимуться команди Сумської, Харківської, Полтавської, Дніпропетровської, Запорізької, Луганської та Донецької областей;

- 27 жовтня 2021 року — Київської, Чернігівської, Черкаської, Кіровоградської, Вінницької, Одеської, Херсонської та Миколаївської областей.

- 3 листопада 2021 року — Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Житомирської, Рівненської, Волинської, Хмельницької, Чернівецької та Тернопільської областей.

10 листопада 2021 року в фінальному змаганні зустрінуться по чотири переможця від кожного регіону та буде обрано трійку лідерів.

«Зацікавлення агробіологічними науками, намагання пізнати закони, за якими влаштоване життя людей, тварин, рослин та самої Землі, —  це найпростіший шлях до зацікавлення сільським господарством, сучасною та перспективною галуззю, яка дасть можливість кожному підлітку реалізувати себе. Працювати в лабораторії над створенням насіння чи з високоточною технікою на землі, робити досліди з рослинами чи опікуватися тваринами, конструювати роботів для використання на полі чи планувати сільськогосподарський бізнес за допомогою новітніх цифрових технологій — все це потрібно для ефективного розвитку фермерства та збереження продовольчої безпеки в світі. І саме тому Corteva Agriscience вважає залучення молоді до сільського господарства запорукою успішного розвитку галузі і частиною Цілей сталого розвитку до 2030 року», — коментує координаторка проєкту Scientibattle, консультант з корпоративних комунікацій Corteva Agriscience в Україні Наталія Гузенко.

В рамках Scientibattle на YouTube-каналі вже вийшла серія наукових відео c провідними українськими вченими про складні аспекти біології, які впливають на сільське господарство — біотехнології, проблеми ґрунтів, зміни клімату, життя комах-запилювачів тощо.

Паралельно зі шкільними змаганнями відбувається грантовий конкурс для шкіл, команди яких беруть участь в наукових змаганнях Scientibattle, на реалізацію мікропроєктів, які сприятимуть просуванню аграрної грамотності серед молоді, а також наданні їм навичок для підтримки та інтеграції напрямку сільського господарства в своїй школі. Сукупний грантовий фонд конкурсу складає 67 тис. грн та буде розподілений між 5 переможцями, яких визначить журі, сформоване організаторами програми. Також протягом осінніх канікул відбудеться віртуальний табір з біологічних наук для дівчат — команд з учениць шостих класів шкіл-учасниць наукових змагань, з метою заохочення їх займатися природничими науками та подолати гендерну нерівність.


Для довідки: Corteva Agriscience — це публічна, глобальна, винятково сільськогосподарська компанія, яка надає фермерам у всьому світі найповніше портфоліо в галузі — включаючи збалансований та різноманітний вибір насіння, засобів захисту сільськогосподарських культур та цифрові рішення, орієнтовані на максимізацію продуктивності для підвищення врожайності та рентабельності. Corteva Agriscience стала незалежною публічною компанією 1 червня 2019 року. Раніше компанія була сільськогосподарським підрозділом DowDuPont.