В Астарті впевнені, що АМКУ відмовиться від звинувачень у ціновій змові

06 квітня 2021, 16:19 3131

Антимонопольний комітет України після вивчення ситуації відмовиться від звинувачень у змові агропромхолидгу «Астарта» та ТОВ «Радехівський цукор».

Таку думку висловила директор з юридичних питань «Астарта» Лілія Тімакіна, йдеться у повідомленні компанії. 

«Астарта» з повагою та розумінням ставиться до запитів Антимонопольного комітету. Такого роду розслідування проводяться державним регулятором на постійній основі, зокрема і у період підвищення цін на ту чи іншу продукцію. Низький врожай минулого року очікувано вплинув на ціни усіх продовольчих товарів», — пояснює вона

Юрист уточнила, що тільки у 2020 році, «Астарта» надала вичерпну інформацію на 5 офіційних запитів від АМКУ та його територіальних відділень з вимогою про надання відповідної інформації за 2018-2019 та 2019-2020 маркетингові роки, а також за періоди вересень — листопад 2019 і 2020 років. 

«Після аналізу службовими особами АМКУ наданих нами документів та пояснень, були зняті будь-які питання», — нагадала вона.

Лілія Тімакіна підкреслила, що «Астарта» — публічна компанія і на постійній основі розкриває всю інформацію своїм стейкхолдерам.

«Ми нічого не приховуємо, завжди відкриті до співпраці і готові в подальшому надати державному регулятору будь-які документи, що підтверджують факт відсутності порушень діючого конкурентного законодавства. 

Глибоко переконана, що після надання нами роз'яснень та  документів, Антимонопольний комітет України відмовиться від будь-яких з висунутих звинувачень», — підсумувала юрист.


Для довідки: 5 квітня 2021 р. Антимонопольний комітет України повідомив про початок розслідування проти групи компаній «Астарта» та ТОВ «Радехівський цукор» за ознаками антиконкурентних узгоджених дій на ринку первинної реалізації білого цукру (бурякового).