РАЖТ та Байєр разом розроблятимуть гібриди пшениці

23 квітня 2021, 13:58 2908

«РАЖТ» та «Байєр» домовились про ексклюзивну співпрацю для спільної розробки найсучасніших гібридних сортів пшениці.

Як говориться у повідомленні «Байєр», дві компанії будуть діяти разом, поєднавши провідну європейську генетику м'якої пшениці з доступом до новітніх методів селекції, високоефективних систем виробництва насіння і передових цифрових рішень.

«Пшениця є найбільш широко вирощуваною харчовою культурою у світі. Тільки в Європейському Союзі та Великобританії щорічно обробляють понад 25 млн га. Пшениця забезпечує близько 20% споживаних у світі білків. Забезпечення врожаю пшениці за допомогою гібридних систем виробництва пшениці, які допомагають підвищити врожайність та стійкість культури, допоможе задовольнити очікуване збільшення споживання їжі для прогодування зростаючого населення світу», — йдеться у повідомленні.

Завдяки поєднанню обидві компанії мають намір прискорити розвиток технології вирощування гібридної пшениці та забезпечення інноваційної системи вирощування пшениці.

«Гібридна пшениця дає фермерам можливість вирішувати проблеми кліматичних змін, водночас досягаючи більш високої продуктивності в стійких системах посівів, — говорить керівник відділу досліджень та розробок відділу Аграрного підрозділу «Байєр» Боб Рейтер. Ми раді співпраці з «РАЖТ», це допоможе запропонувати фермерам, що вирощують пшеницю, нові рішення, які підтримують їхні зусилля щодо отримання якісного врожаю пшениці».

Генеральний директор «РАЖТ Семенс» Лоран Геррейро також розглядає цю співпрацю як переломний момент для фермерів.

«РАЖТ» постійно дотримується стійкого розвитку сільського господарства. Ця угода, метою якої є покращення показників пшениці та нові практики вирощування, дозволить нам ще більше підтримувати фермерів. Ми відповідаємо потребам сучасного сільського господарства. Ці нововведення дадуть змогу задовольнити потреби різних видів сільського господарства, а саме: поєднуючи Материнські культури, кожна з яких має інноваційні характеристики, ми зможемо запропонувати фермерам сорти пшениці, які вирішують основні проблеми, з якими стикаються фермери на будь-якому зі своїх полів», — говорить Лоран Геррейро.


Для довідки: «Байєр» — це міжнародна компанія, що працює в сферах охорони здоров'я та сільського господарства. Продукти й послуги компанії спрямовані на благо людей і покращення якості їхнього життя. «Байєр» дотримується принципів сталого розвитку та є соціально та етично відповідальною компанією.

«РАЖТ Семенс» розвиває багатосторонню діяльність у Франції та всьому світі, що відповідає потребам сівозміни, обумовленим екологічними проблемами, технічними вимогами та Спільною аграрною політикою ЄС. Розвиток діяльності «РАЖТ Семенс» зосереджений на основних видах сільськогосподарських культур. Дослідження та інновації лежать в основі стратегії розвитку компанії, яка інвестує майже 15% обороту в свою дослідницьку філію та 18 дослідницьких об'єктів по всьому світу. Сьогодні «РАЖТ Семенс» надає своїм клієнтам у 50 країнах інноваційні сортові рішення, адаптовані до їх потреб.