Розслідування: Роздутий штат ДПЗКУ завдав майже 6 млн грн шкоди

25 травня 2020, 12:46 2609

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» закінчила службове розслідування стосовно дій колишнього очільника корпорації в частині внесення змін до штатного розпису та колективного договору АТ «ДПЗКУ».

Як говориться у повідомленні корпорації, за попередніми даними, згідно висновку службового розслідування внаслідок неправомірного внесення додаткових посад до штатного розпису, корпорації завдано шкоду в сумі 5,9 млн грн.

Так, в період з 3 січня 2020 р. по 7 квітня 2020 р. колишній очільник одноосібно без згоди правління ДПЗКУ, приймав рішення про визначення штатного розпису корпорації, в той час як такі повноваження віднесені виключно до компетенції правління. Своїми наказами неодноразово вносив зміни до штатного розпису корпорації, чим збільшив розміри посадових окладів окремих працівників, а також додатково ввів 18 штатних посад до діючого штатного розпису.

«На даний момент, за моєю ініціативою розпочатий процес перевірок діяльності структурних підрозділів корпорації та її філій. Такі перевірки є свідченням прозорості у роботі державної компанії та частиною тих комплексних заходів, які ми спрямовуємо на її подальший розвиток та забезпечення ефективної діяльності», — підкреслив в.о. голови правління ДПЗКУ Василь Коваленко.

За результатами службового розслідування направлено матеріали до правоохоронних органів, ведеться досудове слідство.


Для довідки: ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 р. До її складу входить розгалужена мережа філій — лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові й круп'яний заводи. Сумарно 53 підрозділи-філії ДПЗКУ можуть зберігати 3,75 млн т зернових, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів складають близько 2,5 млн т зернових вантажів на рік. Корпорація має у своєму складі два власних річкових термінали (Голопристанський та Великолепетиський елеватори) з можливістю перевантаження збіжжя на водний транспорт. На всіх переробних підприємства ДПКЗКУ запроваджена система управління безпекою виробництва харчових продуктів ISO 22000:2005 НАССР.