Прометей замахнувся на лідерство в Україні за елеваторними потужностями

18 вересня 2021, 10:04 3171

Група компаній «Прометей» планує вийти на перше місце в Україні за обсягом зерносховищ.

Про це заявив голова правління ГК «Прометей» Рафаель Гороян в інтерв'ю «Фокусу».

«Уже сьогодні ми посідаємо одну з провідних позицій в українському агросекторі — як за обсягом одноразового зберігання, який становить 1,7 млн т, так і за кількістю елеваторних потужностей — 29 елеваторних комплексів по всій Україні. За цим показником ми поступаємося лише «Державній продовольчо-зерновій корпорації України». Але судячи з її фінансових показників, держава є неефективним власником елеваторного господарства. Тому я вважаю, що від такого збиткового активу державі потрібно відмовлятися», — зазначив він.

Гороян підкреслив, що бізнес-цикл «Прометея», що складається з елеваторів, логістики, трейду, внутрішньої закупівлі й агромаркетів, уже довів свою конкурентоспроможність і ефективність.

«Тому ми маємо амбіції стати №1 в країні за потужностями елеваторного зберігання, а також — найбільшим українським латифундистом», — сказав він, зазначивши, що в планах на наступний рік — придбати ще 4-6 елеваторів і розширити земельний банк на 10 тис. га.

Крім того, Гороян зазначив, що за підсумками 2021 року ГК «Прометей» зможе збільшити EBITDA вже до $40 млн.


Для довідки: компанія «Прометей» володіє мережею елеваторних комплексів сумарним обсягом одноразового зберігання більше 1,66 млн т. Земельний банк — 20 тис. га.