Думка: Частка вітчизняних ЗЗР становить близько 18% 

08 жовтня 2021, 14:55 3176

Раніше понад 90% ЗЗР, які застосовувалися в Україні, імпортувалися, а українське виробництво займало менше 10% ринку. З відкриттям Білоцерківського заводу препаративних форм і виходом на ринок препаратів ALFA Smart Agro частка вітчизняних ЗЗР зросла вдвічі й на сьогодні становить близько 18%.  

Про це розповіла журналістам під час прес-сніданку комерційний директор ALFA Smart Agro Тетяна Мосендз.

«Так склалося, що ще за часів СРСР заводи з виробництва ЗЗР були в Білорусії та Росії, в Україні їх не було. Можна сказати, що завдяки ALFA Smart Agro в Україні сформувалася галузь виробництва ЗЗР, а це означає зменшення залежності від іноземних виробників, суттєве зростання податкових надходжень, а також інвестиції в розвиток аграрної науки», — зазначає Тетяна Мосендз.  

За її словами, найсерйознішим викликом для ALFA Smart Agro було підвищення рівня довіри до ЗЗР українського виробництва. Вихід на лідерські позиції є 100% підтвердженням того, що з цим завданням компанія успішно впоралася.  

«Основою бізнес-моделі нашої компанії стала стратегія розумної агрономії, якій підпорядковані всі рішення та процеси — в управлінні, розробці нових продуктів, виробництві. Ця стратегія знайшла своє відображення в слові «smart». Від самого початку ми ставили за мету створення «розумних» продуктів — ефективніших, зручних у застосуванні, з інноваціями у формуляції, технології виробництва. Щоразу, коли R& D надає пропозицію розробки нового продукту, перше, що ми обговорюємо: чи відповідає він концепції розумної агрономії. Такий підхід дозволив ALFA Smart Agro досягти серйозних результатів, якими ми всі пишаємося», — розповідає Тетяна Мосендз.  

Вона додає, що в процесі роботи було багато складнощів, але найважче було сформувати команду, особливо підібрати технологів і хіміків, які могли б розробляти нові унікальні продукти.

«Раніше в Україні цієї галузі не було, і за кваліфікованих працівників ми конкуруємо зі світовими виробниками», — зазначає Тетяна Мосендз.  

На сьогоднішній день у компанії ALFA Smart Agro працює 250 осіб, 100 з яких — на Білоцерківському заводі препаративних форм.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua