Куликівка запускає проєкт зі створення сімейних ферм

16 червня 2021, 10:51 3027

ПрАТ «Куликівське молоко» (Куликівська територіальна громада (ТГ), Чернігівська обл.) розпочинає проєкт зі створення сімейних ферм.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці «ОТГ-Інформ Чернігівщина».

Як зазначається, завод надаватиме свою експертизу та частково обладнання родинам, які хочуть створити сімейну молочну ферму і далі здавати молоко.

«При цьому, вони отримуватимуть за сировину вищу ціну, адже вона буде вищої якості. Перша сімейна ферма у рамках проєкту буде створена на території Куликівської громади уже через 3-4 місяці», — йдеться у повідомленні.

Голова наглядової ради ПрАТ «Куликівське молоко», депутат селищної ради Анатолій Дідур вважає, що громада повинна бути самодостатньою. Для цього на її території має працювати легальний бізнес, що сплачує податки до місцевого бюджету та працевлаштовує місцевих мешканців. Саме тоді територіальна громада розвивається.

«Реформа децентралізації, на мою думку, якщо не найуспішніша, то одна з найуспішніших, які зараз відбуваються в Україні. І якщо ТГ має ефективне керівництво, то у неї з'являється реальна можливість залучати інвестиції, розподіляти податки на конкретні потреби громади та створювати комфортне життя для її мешканців», — підсумовує Анатолій Дідур.


Для довідки: ПрАТ «Куликівське молоко» (Чернігівська обл.) виробляє сухе знежирене молоко, вершкове масло, вершки, молоко питне та кисломолочна продукція, а також тверді та кисломолочні сири.