Kernel отримав більшу врожайність усіх культур

02 листопада 2023, 16:19 1810

Група Kernel станом на 27 жовтня завершила збирання пшениці, соняшнику та сої.

Про це говориться у звіті компанії.

Зазначається, що чиста врожайність всіх культур зросла насамперед завдяки сприятливим погодним умовам. 

«Збирання кукурудзи триває, і приблизно половина посівних площ ще не зібрана. Зважаючи на хід збиральної кампанії, група очікує, що чиста врожайність кукурудзи становитиме 9,5 т/га», — говориться у повідомленні. 

Уточнюється, що Kernel цього року вніс значні зміни до структури посівних площ із метою мінімізації посівних площ під найбільш енергоємною і складною в логістичному плані культурою — кукурудзою — на користь менш енергоємних варіантів, повернувши в структуру посівних площ соєві боби, якими засіяно 65 тис. га, а також 61 тис. га озимої пшениці.

Згідно зі звітом, урожайність соняшнику цього року зросла на 13% — до 2,9 т/га, пшениці — на 44%, до 6,7 т/га, сої — зросла на 1%, до 2,9 т/га.


Для довідки: Kernel до війни був найбільшим у світі виробником та експортером соняшникової олії, провідним виробником та постачальником сільськогосподарської продукції з регіону Чорноморського басейну на світові ринки. Вертикально інтегрована структура компанії будується на тісно пов'язаних між собою бізнес-сегментах: виробництво, експорт та внутрішні продажі соняшникової олії; високотехнологічне рослинництво; експорт зернових культур; надання послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та портових терміналах.