Підсумки року: Corteva збільшила продажі ЗЗР і насіння

10 лютого 2021, 16:54 1888

Corteva Inc у 2020 р. збільшила чисті продажі на 3% порівняно з попереднім роком. Органічні продажі зросли на 8%.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Чисті продажі засобів захисту рослин зросли на 3%, а органічні продажі — на 11% протягом року. Збільшення обсягів та цін було викликано продажами нових та диференційованих продуктів. Частка продажів нових засобів захисту рослин склала $1 млрд в продажах всього року, що на 35% більше в порівнянні з минулим роком. Загалом зростання обсягів та цін з випередженням компенсувало валютні коливання, передусім бразильського реалу, та зміни портфоліо», — йдеться у повідомленні.

Чисті продажі насіння зросли на 2%, а органічні продажі — на 6% в порівнянні з минулим роком. Приріст обсягів та цін був забезпечений виведенням нових продуктів, що компенсувало несприятливі валютні коливання.

Прибуток по ЗПБО та прибуток в розрахунку на акцію від операційної діяльності склали $756 млн та $0,98 дол за акцію у 2020 році відповідно.

Операційна EBITDA виросла на 5% порівняно з 2019, до $2,1 млрд, за рахунок приросту обсягів та цін як в сегменті насіння, так і засобів захисту, а також постійним виконанням планів щодо витрат та продуктивності. Валютна виручка за вирахуванням змін цін склала $180 млн, враховуючи цінові зміни в $150 млн.

Corteva забезпечила грошовий потік від операцій у розмірі $2,1 млрд за звітний період, що відображає як зростання операційної прибутковості, так і поліпшення оборотного капіталу.

Керівництво надало рекомендації на 2021 рік та розраховує на чисті продажі у розмірі від $14,4 млрд до $14,6 млрд дол. Операційна EBITDA очікується в межах від $2,4 млрд до $2,5 млрд, що на 15-20% більше в порівнянні з попереднім роком.

«У 2020 році Corteva реалізувала свою стратегію, що призвело до значного зростання продажів та доходів у кварталі та за рік. Ми досягли цих результатів на тлі історичної нестабільності ринку та невизначеності, пов'язаними із триваючою пандемією COVID-19, — це вагомий доказ міцності та стійкості нашої глобальної команди.

Ми розглядаємо 2021 рік як точку прискорення на нашому шляху. Ми впевнені, що триваюче проникнення наших високоефективних технологій в поєднанні з нашими ініціативами щодо витрат та продуктивності призведе до збільшення маржі в найближчій перспективі з подальшим зростанням», — сказав головний виконавчий директор Corteva Agriscience Джеймс К. Коллінз мол.