ІМК завершила посівну і починає готуватися до жнив

24 травня 2021, 11:19 2847

Весняну посівну кампанію-2021 завершили в ІМК минулого тижня.

Як говориться в повідомленні компанії, всього було посіяно соняшнику на площі 25,8 тис. га та кукурудзи на площі 68,5 тис. га.

«Цьогорічний посів ярих культур довелось проводити у дуже стислі строки, адже її старт змістився фактично на десять днів порівняно із попередніми роками, що було зумовлено низькими температурами та значними опадами, наслідком чого була неготовність ґрунту до посіву», — прокоментував посівну операційний директор ІМК Олександр Вержиховський.

Проте, за його словами, завдяки злагодженій роботі всієї виробничої і управлінської команди, а також вдосконалення технологій (посилення парку техніки сівалками швидкого посіву, зменшення і диференціація норм висіву і т.д.), компанії вдалося завершити посів в терміни, близькі до оптимальних.

«А отримання дружних сходів і поточний стан культур, а також дощові погодні умови дозволяють з оптимізмом дивитися на завершення сезону і вже починати активну підготовку до жнив», — додав Вержиховський.


Для довідки: ІМК є інтегрованою сільськогосподарською компанією в Україні. Напрямки діяльності: виробництво сільськогосподарських культур (кукурудза, пшениця, соняшник); зберігання сільськогосподарських культур; виробництво молока. ІМК обробляє 120 тис. га землі, розташованих в Полтавській, Чернігівській та Сумській областях України. Компанія була заснована 2007 року. У 2020 році IМК отримала чистий прибуток в розмірі $31,7 млн і EBITDA $71,8 млн. ІМК є однією з 10-ти найбільших аграрних компаній в Україні. У травні 2011 року відбулося розміщення акцій ІМК на Варшавській фондовій біржі.