Епіцентр Агро запустив у Вінниці свій найбільший маршрутний елеватор

17 вересня 2021, 15:21 4189

Реконструйований елеваторний комплекс «Епіцентр Агро» розпочав прийомку та сушіння пізньої групи сільгоспкультур у Вінниці. Після добудови третьої черги Вінницький елеваторний хаб став найпотужнішим у регіоні серед агропромислових підприємств із доробки та зберігання зерна.

Про це повідомила керівник центрального офісу агрохолдингу та елеваторного напряму «Епіцентр Агро» Світлана Нікітюк під час форуму Grain Storage Forum ELEVATOR-2021 «SMART» ЗБЕРІГАННЯ.

«В результаті реалізації компанією інвестиційної програми з розбудови інфраструктури зернового ринку України, потужності з одночасного зберігання на Вінницькому елеваторі збільшились більше ніж удвічі — на 207 тис. т. Зараз загальні потужності цього підприємства складають 375 тис. т», — зазначає Світлана Нікітюк.

Доставка зерна на елеватор може здійснюватися як залізницею (маршрутні партії), так і автомобільним транспортом. Наявність власного парку автозерновозів дозволяє «Епіцентр Агро» забезпечити оперативність й альтернативність у виборі способу доставки сільгоспкультур для поклажодавців і покупців.

«Співпраця з фермерами, дрібними та середніми виробниками рослинницької продукції базується в «Епіцентр Агро» виключно на стратегії win-win. Ми пропонуємо свої елеваторні хаби як майданчики, де здійснюватиметься повний комплекс послуг (доробка зерна, зберігання й трейдинг) для регіональних агровиробників на Вінниччині та Хмельниччині», — пояснює Світлана Нікітюк.

Вона додає, що загалом у інвестиційну програму з розбудови та реконструкції лінійних елеваторних комплексів група компаній «Епіцентр К» інвестувала протягом 2018-2021 років понад 6 млрд грн. Наразі в процесі розбудови «Епіцентр Агро» ще кілька елеваторних комплексів на Хмельниччині: елеватори в Антонінах, Полонному, Шепетівці та Чотирбоках».

Завдяки стратегії «Епіцентр Агро» щодо розвитку зернової інфраструктури у вітчизняному АПК вже створено понад 800 нових робочих місць.


Для довідки: «Епіцентр Агро» входить до ТОП-7 найбільших агрохолдингів України та обробляє 160 тис. га землі на Хмельниччині, Вінниччині, Тернопільщині, Житомирщині, Черкащині та Київщині. В структурі «Епіцентр Агро» 15 елеваторних комплексів загальною потужністю зберігання понад 1,5 млн тонн.