Астарта в цьому році засіяла цукровими буряками 33,5 тис. га

30 квітня 2021, 13:33 2581

Агропромхолдинг «Астарта» завершив посів цукрового буряку. Цією культурою засіяно 33,5 тис. га, що займає 15,6% у структурі посівних площ компанії у 2021 році. 

Наразі продовжується сівба кукурудзи, сої та органічних культур, говориться у повідомленні компанії.  

Як зазначається, старт цьогорічної посівної кампанії був зміщений на кілька тижнів порівнюючи з минулими роками. Адже весна 2021 р. відзначається низькими температурами, затяжними заморозками і частими дощами практично по всій території України. Втім, компанія виконує весь комплекс посівних робіт в оптимальні терміни.  

«Хоч терміни сівби і зміщені, є й переваги. Зазвичай у квітні ми вже втрачаємо вологу. Цього ж року ми продовжуємо її накопичувати і вологозабезпеченість набагато краща проти минулого року. Розриву між Півднем та Північчю немає, бо вся територія України відстає від багаторічних температурних значень. Особливістю цьогорічних жнив стануть паралельні збиральні кампанії сої, соняшника та кукурудзи»,   — зазначив директор департаменту сільськогосподарського виробництва «Астарти» Вадим Скрипник.

Також в компанії підкреслили, що модуль AgriChain Scout забезпечує онлайн моніторинг стану посів, їх аналіз та динамічне прогнозування врожайності. Так впроваджується диференційований підхід в агровиробництві. Це один з найважливіших елементів точного землеробства. Він передбачає раціональне використання добрив, засобів захисту рослин та насіння за рахунок індивідуального підходу по їх внесенню на кожне поле. 

«Паралельно відбувається тестування нового модуля системи з онлайн управління складською логістикою — AgriChainBarn», — додали в «Астарті».


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, який здійснює діяльність у Полтавській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській і Харківській областях. До складу холдингу входять вісім цукрових заводів, агрогосподарства із земельним банком близько 250 тис. га і молочні ферми. У 2014 році холдинг ввів у експлуатацію завод з переробки сої в Полтавській області (ТОВ «Глобинський переробний завод»).