Agrofusion входить у ТОП-3 найбільших виробників томатів в Європі

04 вересня 2020, 13:19 2815

Agrofusion є третім найбільшим виробником томатів у Європі та експортує більш ніж 72% своєї продукції у 45 країн світу.

Про це йдеться у повідомленні Європейського банку реконструкції та розвитку, який виділив компанії €10 млн кредиту.

«Пандемія негативно вплинула на діяльність компанії, і фінансування ЄБРР допоможе їй впоратися з такими проблемами, як затримки клієнтських платежів та збільшення операційних витрат», — додають в фінустанові.

Компанія також використає кошти кредиту для реалізації своєї довгострокової стратегії, мета якої — стати першим повністю органічним виробником томатної пасти в Україні

«Компанія також зможе продовжувати своє партнерство з українськими навчальними закладами, в рамках якого вона наймає талановиту молодь і забезпечує її роботою на постійній основі», — додають у ЄБРР.


Для довідки: Agrofusion — вертикально інтегрований сільськогосподарський холдинг із замкнутим циклом виробництва, по вирощуванню томатів і їх подальшою переробкою в томатну пасту. Підприємства компанії розташовані на півдні України — в Миколаївській і Херсонській областях. Компанія об'єднує три заводи, 20 тис. га зрошуваних земель і два тепличних комплекси з вирощування розсади. Холдинг виробляє томатну пасту під торговою маркою ТМ «Інагро».