Агрейн виходить на нові ринки сбуту

28 грудня 2018, 09:13 2081

Культура споживання яловичини в Україні не досить розвинута, тому підприємствам, що займаються вирощуванням м'ясних порід великої рогатої худоби, доцільніше орієнтуватися на експорт. Один з найбільших вітчизняних виробників яловичини «Агрікор Холдинг» спрямовує зусилля саме на розширення закордонних продажів.

Найближчим часом компанія планує розширити експорт на 3 країни Північної Африки та Близького Сходу, пише Meat-Inform.

Керівник тваринницького сектору групи «Агрейн», до якої входить «Агрікор Холдинг», Юрій Гудзь, розповідає, що компанія продає за кордон 95% продукції. Експортувати велику рогату худобу «Агрікор Холдинг» почав у 2016 році. Тоді першу партію, 1 тис. голів ВРХ, відправили до Лівану. Сьогодні 95% експорту компанія реалізовує саме на ринок цієї країни. Також здійснюються поставки в Грузію та Азербайджан.

Найближчим часом «Агрікор Холдинг» планує налагодити торгівлю з Йорданією, Єгиптом та Лівією. Крім цього компанія і надалі планує пошук нових закордонних партнерів.


Для довідки: група «Агрейн» представлена в Житомирській, Харківській, Чернігівській, Одеській, Черкаській та Київській областях України. Земельний банк «Агрейна» в Житомирській області становить 7,25 тис. га («Агростем»), в Чернігівській — 42,16 тис. га («Агрікор Холдинг»), в Київській — 2,74 тис. га («Соєва Сфера»).