У Китаї до кінця року побудують більше 6 тисяч свиноферм

26 вересня 2020, 09:49 3034

Уряд Китаю затвердив будівництво в 2020 році 6,2 тис. нових свиноферм, оскільки органи влади хотіли би обмежити імпорт свинини, який вже в першому півріччі поточного року перевищив загальний обсяг імпорту за весь 2019 рік.

Збільшення внутрішнього виробництва з метою обмеження імпорту свинини в Китаї вже відбувається, але не так швидко, як хотіла би влада, пише Meat-Inform.

«Імпорт свинини та субпродуктів до КНР у липні становив 560 тис. т, що на 87,1% більше у порівнянні з попереднім роком. Тільки імпорт свинини становив 430 тис. т, що на 120,2% більше у порівнянні з попереднім роком», — зазначає директор з продажів компанії Gensus Inc на ринку Китаю Лайл Джонс. 

Новий прогноз на 2020 рік свідчить про те, що імпорт свинини за весь рік досягне 3,9 млн т. Це майже вдвічі більше, ніж обсяг імпорту в 2019 році.

Відновленню поголів'я свиней сприяють не лише державні субсидії на будівництво ферм, але й великі інвестиції з-за кордону. Очікується, що виробництво свинини в країні дещо відновиться протягом другої половини 2020 року, але все ще може бути нижче нормального рівня, оскільки АЧС у Китаї все ще поширюється, що робить відновлення поголів'я ще більш складним завданням. Крім того, поширення COVID-19 в країні зараз добре контролюється, тому споживання свинини в ресторанах, школах та інших компаніях швидко відновлюється. Через це очікується зростання попиту.

Крім того, Китай нарощує імпорт маточного поголів'я.

«Передбачається, що КНР до кінця 2020 року імпортує 15 тис. голів свиней для розведення, що дозволить встановити новий рекорд генетичного імпорту свиней. Внаслідок нестачі племінних свиней багато великих виробників реалізували стратегію для збереження ринкових свинок від своїх комерційних ферм для поповнення запасів свиноматок. Без сумніву, продуктивність цих тварин не буде на такому рівні, як високоякісна генетика. Ми чуємо повідомлення про зниження виробництва на 20-30% через використання невисокоякісної генетики», — додав Лайл Джонс.