У ЄС прогнозують скорочення площ під пшеницею

17 листопада 2023, 19:00 1827

Надмірна кількість опадів під час сівби озимих зернових у Франції та, щонайменше, у Німеччині призведе до скорочення загальної площі м’якої пшениці в Європейському Союзі під урожай наступного року, погіршить урожайність та підтримає ціни.

Такий прогноз зробила консалтингова компанія Strategie Grains, пише «УкрАгроКонсалт».

Останніми тижнями у Франції майже безперервно стояла волога погода, внаслідок чого сівба зернових практично зупинилася в багатьох частинах Франції.

«Площі вирощування м’якої пшениці врожаю 2024 року в ЄС-27 нині оцінюються на 0,9% нижче за рівень 2023 року, і, крім того, врожайність може не відповідати їхньому потенціалу, як це сталося з урожаєм 2020 року, особливо у Франції» , — йдеться у щомісячному звіті.

Незважаючи на те, що опади також перешкоджають збиранню кукурудзи у Франції, Strategie Grains третій місяць поспіль підвищує оцінку врожаю 2023 року до 61,0 млн метричних тонн з 60,6 млн минулого місяця.

«Існує серйозний контраст між результатами врожаю в Західній та Північній Європі, де врожайність хороша, і на південному сході, де цього сезону результати були невтішними», — заявили фахівці.