Власники паїв надають перевагу довгостроковому укладанню договорів оренди землі

13 серпня 2021, 09:05 5001

З огляду на ймовірну оцінку землі, власникам паїв продавати її зовсім не вигідно. Тим паче, що орендар не тільки у повній мірі виконує зобов’язання перед пайовиками, а й часто дбає про соціальну інфраструктуру та добробут жителів села.

Про це AgroPortal.ua розповіла власниця земельного паю з Тернопільської області Тетяна Варениця.

«Селяни, які мають землю, нею дорожать. У нашому селі я не знаю жодної людини, яка була готова зараз продати свою землю. Ті, хто думають про завтрашній день, навряд чи підуть на такий крок. Хоча самі не обробляють землю, селяни як власники паю можуть отримувати орендну плату. Тому зараз йдеться про довгострокове укладання договорів оренди землі з сільськогосподарськими компаніями», — розповідає Тетяна Варениця.

Вона зазначає, що на свої паї родина Варениць має одного постійного орендаря — компанію «Контінентал Фармерз Груп», і найближчим часом продавати землю не збираються, хоча знають, що така можливість є.

Завантажуйте покрокові рекомендації від провідних юристів щодо правильного продажу земельної ділянки, яка знаходиться в оренді. Для цього заповніть коротку анкету.