Ягідне зростання: світові експерти зібралися в Україні

08 квітня 2019, 07:30 1884

Українським виробникам ягід, вибудовуючи стратегію, в першу чергу потрібно думати про виробництво високоякісного продукту, вдосконалення технологій виробництва і ефективну співпрацю в рамках ланцюжка поставок.

Таку пораду ягідники отримали від світових експертів ринку під час головного ягідного форуму 2019 року в Східній Європі і Центральній Азії S-Fruit Transformation.

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства, в 2018 році в Україні вироблено 132,9 тис. т ягід. Найбільш популярними виявилися полуниця, малина і смородина. До речі, ще в 2015 році смородина взагалі не експортувалася, а зараз активно надолужує згаяне.

За останні чотири роки експорт ягід з України збільшився в 5 разів.


Джерело фото: AgroPortal.ua, Ягідна Асоціація України