Кілька днів тому на заводі виробили 500-тисячний мішок насіння, і в новому сезоні компанія планує наростити обсяги виробництва та поступово за два роки наблизитись до номінальної потужності заводу.
В Почуйках доробляється насіння кукурудзи і тут же знаходиться дистрибуційний центр, звідки насіння надходить до сільгоспвиробників. Bayer в Україні також працює в партнерстві з трьома насіннєвими заводами компаній LNZ Group, «Маїс» та «Земля і воля», але основний обсяг насіння все-таки виробляється в Почуйках.
Робота заводу розпочинається з приймання качанів кукурудзи з поля, потім — вагова, розвантаження, зняття обгортки з качанів, сортування, сушіння, обмолот. Після цього насіння направляється для зберігання в бункерний склад, на доробку, в калібрувальній вежі відбувається очищення та калібрування (розподіл за формою і розміром насіння), доочищення та протруювання. Процес довготривалий і трудомісткий, тож постійно на заводі працює до 100 осіб, а в сезон додається ще 250 працівників.
До речі, на завод у Почуйках запрошують не лише журналістів, проводять екскурсії для школярів і родин працівників заводу, головне — двері виробництва завжди відкриті для аграріїв, адже команда Bayer орієнтується на продукти, які потрібні українському сільгоспвиробнику.
«Компанія Bayer зацікавлена в інвестиціях в Україну. Насіннєвий завод — це бізнес-можливість бути ближче до наших клієнтів. Це гнучкість, можливість продавати інноваційні продукти в Україні та мати їх на початку сезону і надавати рішення, пристосовані до українського ринку», — підкреслив керівник Crop Science компанії Bayer в Україні Франк Хатке.
Джерело фото: AgroPortal.ua