ПСП «Пісківське» господарює на 3 тис. га сільськогосподарської площі. З 3200 загального поголів'я ВРХ в господарстві налічується 1100 дійних корів, що виробляють щоденно 30 тонн молока. Понад 2 роки тому підприємство розпочало переробку молока у власній сироварні. На сьогодні переробляється лише 1 тонна молока. Але в майбутньому планується переробляти все вироблене молоко на підприємстві. З якісної сировини повинні вироблятися тільки здорові високоякісні продукти харчування — переконані на підприємстві, адже в Україні ще багато продуктів харчування потребують покращення якості.
«Наша найвища мета — виробляти високоякісне молоко для отримання відмінного сиру. Ми добре піклуємося про наших корів: вони мають завжди свіжу підстилку, чисту воду, почуваються дуже добре», — говорить заступник директора по тваринництву Наталія Борисівна. Головною умовою до вимог якості є те, що молоко використовують для дитячого харчування і для переробки на сир.
Нещодавно підприємство почало займатися переробкою власної яловичини. Високоякісні, частково ручної роботи сосиски продаються разом з власноруч виробленим хлібом та іншою випічкою в селі та районі, де знаходиться підприємство.
Для такого виробництва необхідний високоякісний і високоенергетичний грубий корм, тому потрібно використовувати ідеально відповідну техніку для кормозаготівлі.
«Якісна техніка — це гарант успіху в якості кормів. Для виробництва високоякісного молока наші 1100 корів потребують найкращого грубого корму. Компанія PÖTTINGER — це наш надійний партнер», — розповідає про переваги кормозаготівельної техніки директор ПСП Валерій Петрович Колоша.
Джерело: PÖTTINGER